Почетна / Избор на Уредникот / Абортусот е смртоносна форма на дискриминација-Пастор Филип Иванов

Абортусот е смртоносна форма на дискриминација-Пастор Филип Иванов

Уранија Пировска, Претседателката на Хелсиншкиот комитет, жестоко го бранеше ставот дека жените се господари на своето тело и само нивно е правото за одлука, дали ќе го задржат плодот во своето тело или не.

Таа отиде до таму, што Бог го нарече најголем непријател на жената, а на поповите и оџите им порача дека ние сме секуларна држава и тие не смеат да се мешаат во овие работи.

Интересна реакција вчера се споделуваше на социјалните мрежи. Во видеото Пасторот Филип Иванов ги изнесува своите аргументи.

“Еве мој придонес кон дебатата за абортусот, зашто им забранија на попови и оџи, ама заборавија да спомнат пастори 🙂 „Абортусот, во крајна мера, е смртоносна форма на дискриминација. “

Еве мој придонес кон дебатата за абортусот, зашто им забранија на попови и оџи, ама заборавија да спомнат пастори 🙂 „Абортусот, во крајна мера, е смртоносна форма на дискриминација. “„За некои жени, Господ станува пријател и по извршен абортус.“Слушнете, и споделете.

Gepostet von Filip Ivanov am Dienstag, 5. März 2019

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *