Почетна / Македонија / Адеми знае за култура од Струга до Куманово

Адеми знае за култура од Струга до Куманово

Асаф Адеми со привремено вработување, како министер за култура, остана нем за состојбите во културата и уметноста во Македонија.

Тој ниту пред надлежната собраниска комисија, ниту пак пред јавноста кажа, зошто пари за култура има само од Струга до Куманово, а од Куманово до Гевгелија пари нема.

Не кажа ниту зошто пари се делат на тезги манифестации, но не и за стумилирање и афирмација на домашното творештво.

Се крена прав за распределбата на народните пари, се крена прав и не удри во очи, само министерот гледа се` и знае се` за културата од Струга до Куманово.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *