Почетна / Избор на Уредникот / Актерот Страшко Милошевски на “Театар без граници“ во Тузла

Актерот Страшко Милошевски на “Театар без граници“ во Тузла

Во Тузла, Република босна и Херцеговина, се одржа фестивалот “Театар, без граници“, годинава на овој фестивал учествуваша актерот од Пробиштип Страшко Милошевски, со изведбата на претставата “Патот“ во продукција на Театарот “Скрб и утеха“ од Скопје, чиј продуцент е Тихомир Стојановски.И покрај сите бариери односно граници, театарот “Скрб и утеха“ и актерот Страшко Милошевски, успеаја да ја играат претставата во Тузла, наидоа на одличен прием и кај публиката и кај критиката, а патем имаа заедничка дружба со Македонците кои живеат во Тузла

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *