Почетна / Македонија / Американска обука за “Истражувачко новинарство“

Американска обука за “Истражувачко новинарство“

Миранда Спивачк, поранешен новинар и уредник во угледниот Вашингтон Пост во САД ќе одржи работилница пред студентите на Универзитет „Гоце Делчев“.  Работилницата ќе биде на тема „Истражувачко новинарство“.Миранда Моментално работи како професор на Универзитетот Де Пау во Индијана, САД и во Македонија е како стипендист на програмата Фулбрајт.Воедно таа е истражувачки новинар во независниот центар за истражувачко новинарство „Reveal”.Спивачк е добитник на бројни престижни новинарски награди, а долго време била уредник и новинар во весникот Вашингтон Пост.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *