Радио Штип
Избор на Уредникот Македонија

А,молчењето нели беше злато

Мудреците кажале дека ако не се каже за некоја работа, истата и да не се случила.

Друга мудрост вели дека премногу кажување, е недореченост.

Трошењето на премногу зборови , стана наше секојдневие, како што секојдневие стана и китењето со туѓи перја.И преобемното зборување и китењето станаа секојдневие особено за носителите на разноразни функции.

Директори, советници, подсоветници, надсоветници, пи ар, доун ар, редата зборови, зборови и само зборови

Се фалат направиле модерни гиризи, ставиле цевки за вода платени од други, биле алтруисти со народни пари.

Да, без празните зборови  Амди Бајрам немаше да продава Амди Кола, туку  ќе беше претседател на Америка, во најмала рака на ЕУ.

Рибите молчејќи ни се смеат

Слични Новости

Од денес:Република Северна Македонија

trajce jovanov

(С)МРТ троши пари за Евровизија, труејќи не‘ со безвезна програма

trajce jovanov

Воздухот во Штип загаден од запалени стрништа

trajce jovanov

Leave a Comment