Почетна / Избор на Уредникот / Арамбаши-таксисти.

Арамбаши-таксисти.

Таксисти, станааа арамбаши.Возат кога сакаат, наплаќаат колку сакаат, немаат фискални каси, и најнаврвот сакаат да се тепаат со граѓани.Нова случка  од арамбаши.Навечер е повикано такси, да земе патници од одредена адреса.Тоа е направено, крајна цел болницата.Цената вели граѓанинот до таму е 80 денари.Толку плаќал секогаш, но таа вечер арамбашата му побарал на граѓанинот за услугата 200 денари.Разбирливо  граѓанинот не сакал да плати.

А, не сакаш да плати, ај излези од таксито.

Добро излегувам

Само што излегле од возилото арамбашата го фатил граѓанинот за гуша.Неговото величество граѓанинот не му ја мислел многу, една, па уште една тупаница и го нокаутирал арамбашата.Среќа за арамбашата по тој нокаут бидејќи бил во дворот на болницата.

За лакомоста арамбашата добил две тупаници за цена од 200 денари.Што барал тоа и добил.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *