Почетна / Избор на Уредникот / Астибо Салон – Viva la linea,го стави Штип на светската фотографска мапа

Астибо Салон – Viva la linea,го стави Штип на светската фотографска мапа

Астибо салон – viva la linia,е меѓународен фотографски натпревар  што го организира Фондацијата “Маја Бикова“ од Штип.

Целта на овој натпревар е афирмацијата на фотографијата како уметност, но и промоција на македонската фотографија во светот.

На распишаниот меѓународен конкурс под покровителствот на Photographic society of America  во Штип пристигнаа 4.200 фотографии од 42 држави  и 85 фотографски трудови од Македонија.

Завршено е жирирањето во 9 категории и се одбрани 128 фотографии  кои воедно се и наградени.Договорено е следниот натпревар да биде и под покровителство  на фотографската асоцијација од Република Кина.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *