Почетна / Избор на Уредникот / “Бегство“ премиерно на сцената на НТШ

“Бегство“ премиерно на сцената на НТШ

Народниот театар од Штип по една долга пауза утре ќе има премиера.Вечерева премиерно ќе биде одиграна претставата БЕГСТВО” работена според текстови на Едвард Олби, кој се цени како еден од најдобрите американски драматурзи на 20-от век.Најпознато негово дело е драмата “Кој се плаши од Вирзџинија Вулф“.Бегство во театарската уметност бараа режисерот : Јован Ристовски и актерите:
Марија Минчева
Пеце Ристевски
Ефтим Трајчов Ѓаурски
Ангелка Нашкова
Елена Шорова
Раде Рогожаров
Мирко Голомеов

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *