Почетна / Избор на Уредникот / Бездомните кучиња и лашманија му се закануваат на Штип

Бездомните кучиња и лашманија му се закануваат на Штип

Се поголем и поголем станува бројот на кучињата бездомници во Штип.Причина е тоа што на барање на здруженија на граѓани престана заловувањето на овие кучиња, и повеќе не се носат во прифатилиштето.Тоа резултите со геометриска програсија на бројот на кучињата бездомници.Уште пострашно е тоа што дел од нив се со болеста лашманија, која е пренослива на човек и е смртоносна.Во Македонија за жал нема лек против оваа болест што ја шират животните.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во Куманово “Пасивно пушење“

Во Куманово во тек е одржување на традиционалниот фестивал “Денови на комедијата“.Народниот театар“ од Штип …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *