Почетна / Македонија / Бесплатни курсеви за возачи.

Бесплатни курсеви за возачи.

Црвениот крст на Македонија бесплатно ќе ги обучува граѓаните за укажување прва помош.Кампањата под мотото „Твоето незнаење чини живот“ наменета за возачите, започнува од денеска, а следува по направени анализи дека во голем број случаи граѓани, пред се возачи,не знаат правилно да укажат прва помош во случај на сообраќајна несреќа.Кампањата ќе трае до 15 септември, а ќе се одржат бесплатни курсеви за возачите во 33 општински огранизации  ќе бидат опфатени околу 8.000 возачи.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *