Почетна / Избор на Уредникот / Бетонот и асфалтот го гушат Штип.

Бетонот и асфалтот го гушат Штип.

Административниот центар на Штип врие и се гуши од бетон и асфалт.Денеска не  многу топло, но заграните бетонски зидови, зајакнати со асфалтот ја преваат температурата за уште неколку степени, понекогаш и десетина , од онаа мерената во идеални услови.За наша жал наскоро покрај двете платформи за паркирање, ќе добиеме и трета. Урбанистите сеуште се думаат каде точно да ја лоцираат, но таа мора да биде меѓу ободите на коритото на Отиња.Еден од предлозите, таа да се лоцира во близина на СВР Штип.Едно време граѓанскиот сектор протестираше, зошто таму да има катна гаража, сега тој ист сектор молчи за се поизвесната градба на платформа.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *