Почетна / Македонија / Божем се на одмор, но тие глумат дека работат.

Божем се на одмор, но тие глумат дека работат.

Штипскиот театар  заедно со се домот на културата се на колективен годишен одмор.Додуша нивниот одмор трае малку повеќе ,за дел од вработените тој одмор трае повеќе од 20 години.

И за време на одмор актери од театарот како и пред тоа одмораат не одат на работа или глумат работа не одејќи на работа, а за тоа земаат плати до 50.000 илјади денари.

Велат биле уметници.Ај, ај, ако тие биле уметници, вистинските уметници ќе треба да извршат харикири, од штипските самопрозвани уметници-мрзливци , неработници.Уште еднаш да посочиме чест на исклучоците, кои ги има во мал број говорејќи за актерскиот ансамбл.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *