Почетна / Избор на Уредникот / Бочварски:Во Бриони нема да никне висококатница

Бочварски:Во Бриони нема да никне висококатница

Локалната самоуправа, односно градоначалникот ја најави забраната на секакви градежни потфати во суитлакот , а со кои би се градиле станбени објекти.Сепак во Бриони се руши некогашниот ресторан и летната бавча Бриони.

Градоначалникот Бочварски информираше дека на инвеститорот му е дадено градежно одобрение само за реконструкција на ресторанот и летната бавча.Градоначалникот Бочварски е запознаен со зборувањата дека таму ќе се градел хотел.Тој е дециден дека нема да се потвори случајот “Пензионерски дом“, кога место реконструкција е изгадена повеќекатница.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *