Почетна / Спорт / Брегалница како европските клубови, со сместувачки капацитет.

Брегалница како европските клубови, со сместувачки капацитет.

8 фудбалери на Брегалница се вселија во апартманите, на градскиот стадион. Во новите простории, на вториот кат, има вкупно сместувачки простории.На тој начин во клубот ценат едно дека ќе немаат повеќе расходи за плаќање на наемнини, пари кои не се малку,Второ фудбалерите ќе бидат тука на куп и ќе може тренажниот процес да започнува навреме и без некакви субјективни оправдувања.Овие сместувачки капацитети на Брегалница, говорат дека клубот сериозно се намерачил на влез во првата лига.И за љубов на вистината ретко кој клуб во Македонија има свои простории за сместување на фудбалерите, свои помошни терени за работа, па дури и свои хотелски капацитети за реализирање на подготовки пред, а и по сезоната.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Злато и бронза на “Гладијаторот“ Никола Нацев

Во Србија се одржа меѓународниот турнир Трофеј Белград. Учествуваа репрезентации од екс југословенските простори. Континуитетот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *