Почетна / Избор на Уредникот / Брзозаборавниот ум

Брзозаборавниот ум

Шерифите“ од СДСМ, не само што не успејаа да обезбедат победа во Штип за нивната партија, туку не можат да го извршат ни она што им е секојдневна работна обврска. Пешачката патека покрај река Брегалница, втора година тоне во пустош и заборав. Лошата слика којашто ја гледаме никој не го остава рамнодушен, а самата власт на СДСМ треба да се срами. Наместо тревата веќе да се косеше по втор пат, таа не и искосена ниту еднаш. Од неа веќе демне опасност од животни. Корпите за отпадоци не само што се преполни со ѓубре, туку голем дел од нив се веќе надвор од употреба. Ниту некој превзема одговорност да ги поправи, ниту да ги замени со нови.Скејт паркот и спортските терени кои се ветуваа за разубавување на патеката, се толку нереални, што веќе никој не ги споменува“, истакна Филип Мајсторски, советник во СО – Штип  од ВМРО ДПМНЕ.

Просто неверојатно е со каква лесностија, овие божем функционери на ДПМНЕ добиваат амнезија, или имаат ако имаат брзозаборавни умови.

Оваа божем пешачка патека е дивоградбра на нивниот омилен лик Илчо Захариев.Ако не веруваат, нека прикажат било како документ дозвола од надлежни институции , освен од омилениот им лик.

ДПМНЕ и Захариев ја изградија оваа дивоградба нарушувајќи го водоснабдителниот систем на Штип.Прекршија закони, и конкретно член 100 од Законот за води.

Ним им е до рекреација.

Со вода за пиење нема рекреација, ама на ДПМНЕ му е до забава и до заборав дека правеа  и прават невидени глупости и веднаш ги забораваат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *