Почетна / Балкан / Бугарскиот академик Д-р Николај Цанков, почесен доктор на науки на УГД

Бугарскиот академик Д-р Николај Цанков, почесен доктор на науки на УГД

Д-р Николај Цанков стана почесен доктор на науки на Универзитетот “Гоце Делчев“ во Штип.

Д-р Николај Цанков е член на академијата на науките и уметностите на Република Бугарија.Тој е еден од светски најпознатите дерматовенеролози.

Ректорот на Универзитетот “Гоце Делчев“ Блажо Боев сво присуство на декани го врачи документот за промовирање на Д-р Николај Цанков  во почесен професор.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во Словенија зимата пристигна во лето?!!!

Снегот на Балканот оваа година пристигна порано. Во текот на вчерашниот ден, поради спуштање на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *