Почетна / Избор на Уредникот / Валандово би бил првиот напуштен град

Валандово би бил првиот напуштен град

Калинка градот, градот на јапонската јаболка, па градот на новосоздадената народна песна, односно градот на фестивалот “Фолк Фест“, можеби ја доживува најморничавата судбина.

Ја доживува судбината на градовите кои ги снемало од географскатамапа, бидејќи сите оттаму се исселиле.Слична е оваа тажна песна за Валандово.

Овие денови од валандово ќе заминат ни повеќе ни помалку 80 млади лица, и ќе го бараат животот, надвор од јужна северна, на секако јадна Македонија.

Овие лица ќе заминат на печалба не во Германија, или Шведска, или Австралија ниту во Нов Зеланд , ќе замина во Африка, и тоа во Заир.Велат им кажувале дека било убаво, луѓето земале плати убави.

Точно Африка е политичко трустно подрачје, но оваа валандовска, македонска судбина е најголемата економска катаклизма.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *