Почетна / Инфо / Втор уписен рок на универзитетите во Македонија.

Втор уписен рок на универзитетите во Македонија.

Денеска и утре тече вториот уписен рок за студенти на универзитетите во Македонија.Освен на факултетот за медицински науки каде слободните места се пополнија во првиот уписен рок, на сите други факултети на Универзитетот “Гоце Делчев“ има слободни места во државната квота.Според конкурсот беше планирано запишување на над 4.000 студенти.По првиот рок полнети се нешто повеќе од 1.000 места.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *