Почетна / Избор на Уредникот / Гоце Делчев и Тито, маркантни личности во македонската историја.

Гоце Делчев и Тито, маркантни личности во македонската историја.

Усмртен на денешен ден e,стратегот на македонското, не  на бугарското револиционерно движење кон крајот на 19- и почетокот на 20-от век Гоце Делчев.Со неговото предавство и убиство, пропадна сериозноста на македонската автохтона револуција.Тоа што не успеа Гоце Делчев, успеа Јосип Броз Тито, кој заедно со Комунистичката партија , обезбедија Македонецот да има сопствена држава.Да има Собрание, Влада , да обезбеди моштите на херојот Гоце Делчев да почиваат во Скопје, дури и да имаме Црква.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *