Почетна / Македонија / Го симнаа државното го ставија знамето од Кутлеш

Го симнаа државното го ставија знамето од Кутлеш

Maкедонската заедница во Аделаид и Јужна Австралија денеска одржала вонреден митинг на кој македонското државно знаме било заменето со сонцето од Кутлеш.

“Денеска Македонската заедница од Аделаид и Јужна Австралија го замени наметнатото знаме на Република Македонија со македонското знаме кое ги претставува сите луѓе од окупираниот Македонски регион”, пишува на Фејсбук страната Maкедонска Коалиција.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Ден на македонскиот јазик – 100 години Блаже Конески

Филолошкиот факултет при УГД (Катедра за македонски јазик и книжевност) организира одбележување на Денот на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *