Почетна / Македонија / Граѓаните во борба против корупцијата.

Граѓаните во борба против корупцијата.

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата организира информативен настан на локално ниво во Штип. Натсанот ќе се одржи на 15 мај (среда) во Штип.Целта на настанот е промоција на активностите на Платформата на локално ниво. Оваа активност се имплементира во рамките на проектот: „Зајакнување на капацитетите на Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата“, поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско учество (ПГУ).Граѓаните на Штип ќе имаат можност да се запознаат со работата на Платформата, нејзините активности и да добијат други информации за антикоруптивните практики во државата. Штанд и промотивен материјал беше подготвен за овој настан. Штандот ќе биде поставен на градскиот плоштад во Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *