Почетна / Избор на Уредникот / Граѓанскиот активист Трајче Митев, бара одговори од ЈПХС “Злетовица“.

Граѓанскиот активист Трајче Митев, бара одговори од ЈПХС “Злетовица“.

Граѓанскиот активнист Трајче Митев, бара од Јавното претпријатие “Хидросистем Злетовица“, на граѓаните на Штип да им  покаже документи, со кои би се потврдило дека во водата нема ураниум во количина 10 милиграми на литар.Да се покаже документација дека Апсорпцијата и десорацијата на радиоактивните материи во хидрогеолошките средини е многу сложен , и зависи од многу факти, кои ги нема кажано за јавноата а тие се:

Валентноста на радиоактивните елементи, хемиски состав, температурата на водата, ПХ вредноста, гранулометрискиот и минеролошкиот состав на средината. Со промена на матноста на водата, како последица од дождовите и литологијата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *