Почетна / Избор на Уредникот / Дебели плати од грбот на сиромавиот.

Дебели плати од грбот на сиромавиот.

Досега ниту еден одговорен орган во општината не даде одговор, како е можно чиновник да зема повисока плата од градоначалник.Просто инфантилно е носењето одлука од народни пари да се додели плата на административец чија висина ќе изнесува 82.000 денари.Тој дури ќе зема повисока плата и од носителот на градоначалничката функција.Сите одговорности паѓаат на товар на функцијата градоначалник, а не на некаков административец.Но тоа не значи дека во вакви околности треба да се зголеми платата на градоначалник, која е одредена со Закон.Треба да се намали платата на административците, таканаречени државни службеници.Тие никако да сватат уште помалку рззберат дека цицаат крв на обичните луѓе, кои се отепуваат работејќи по разано разни објекти, да заработат 15-тина илјади денари.Реални и неможат да земат повеќе, на нивен грб живеат бројни административци кои во просек земаат над 50.000 денари плата, а не доаѓаат на работа, или доаѓаат ама ништо не работат.Од грбот на обичниот граѓанин живее, полицијата, армијата, наставниците, лекарите и медицинските сестри, па дури и глумци со над 50.000 денари плата.Е, ќе нема за обичниот човек, ќе нема бидејќи зафаќањата од нивните, нашите плати се намети од макеоднски феудалци.дури и во турско било полесно.Најголемото зафаќање од примањата на граѓаните бил десетокот, или 10 проценти од приходите.Сега овие дерикожи немаат милост.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *