Почетна / Избор на Уредникот / Ден на македонскиот јазик – 100 години Блаже Конески

Ден на македонскиот јазик – 100 години Блаже Конески

Филолошкиот факултет при УГД (Катедра за македонски јазик и книжевност) организира одбележување на Денот на македонскиот јазик и 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески. Одбележувањето на еден од најголемите празници и голем јубилеј е во согласност со планот на Фондацијата за македонски јазик „Небрегово“, а на него  присуствуваа и претставници од Македонската академија на науките и уметностите.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Сељачизмот потешка болест и од Ковид.

Ма какви Битлси, бенд кој направи револуција во светската поп рок музика, ма какви бре …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *