Почетна / Избор на Уредникот / Дефинитивно, трајно е решен проблемот со вода за пиење во “Балканска“.

Дефинитивно, трајно е решен проблемот со вода за пиење во “Балканска“.

Штип реши, а сигурно требало и порано круцијален проблем на жителите од населбата балканска.Тој суштински проблем беше наречен квалитетна вода за пиење.

Откога постои населбата сите генерации на жители во Балканска пиеја вода од системот на некогашниот текстилен гигант Македонка.

Во суштина пиеја техничка вода, облагородена со хлор.Тоа така беше до вчера, од вчера па за вјеков ќе пијат вода директрно од филтер станициата на Јавното претпијатие “Исар“.

Покрај крајот на маките за жителите на Балканска , наскоро таа мака ќе ја заборат и жителите од населбите Македонка и Чардаклија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *