Почетна / Избор на Уредникот / Децата се капат во Брегалница, а надлежните се “прекршија“ предупредувајќи.

Децата се капат во Брегалница, а надлежните се “прекршија“ предупредувајќи.

Нема базен.За повеќето млади базените по соседни градови им е скап спорт.Можеби затоа се разладуваат во тоа што тече по коритото на Брегалница.Деца на возраст 10 – 11 години.И денеска се разладуваа.Надлежните и натаму водат инает со ставање на предупредувачки табли, за загаденоста на Брегалница, и дали во истата е дозволено, или не капење.Можеби се чека зимата, па тогаш ќе бидат ставени предупредувачки табли.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *