Почетна / Избор на Уредникот / Добри практики за добар развој на регионот.

Добри практики за добар развој на регионот.

Центарот за развој на источниот плански регион, денеска  започна со организирањето на дводневна меѓународна конференција со наслов “Добри практики за регионален развој во источниот регион.Целта е да се подигне јавната и институционалната свест за рамномерниот регионален развој во Македонија, потоа да се засили размената на добри практики, да се стимулираат активности за вмрежување и соработка во рамки на Источниот регион.Конференцијата ја отворија Николчо Илијев, претседател на Советот за развој на источнио регион.Дејан Павлевски заменик министер за локална самоуправа, Силил Сутер тејада, амбасадор на швајцарија во Северна Македонија и  градоначалникот Благој Бочварски.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *