Почетна / Избор на Уредникот / Договор за соработка УГД и универзитет од Дубаи.

Договор за соработка УГД и универзитет од Дубаи.

УГД и Универзитетот од Дубаи  потпишаа Договор за соработка. Договорот се однесува особено на соработка меѓу правните факултети на двата универзитети и ова ќе значи бенефит во интернационализацијата на Универзитетот „Гоце Делчев“.- Ова е значајна соработка во рамките на размената на професори и студенти, а особено во интернационализацијата на Универзитетот „Гоце Делчев“ надвор од границите на Европа. Многу е важно да ги прошириме нашите видици со земји надвор од овој регион, кои се исклучително важни во она што се случува денеска во развиениот свет и мислиме дека тоа е подрачје кое е важно за образованието и економијата, но и за новите технологии – изјави ректорот на УГД, проф. д-р Блажо Боев.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *