Почетна / Избор на Уредникот / Доктори на науки со лопата да ги ринеш.

Доктори на науки со лопата да ги ринеш.

Титулата доктор на науки во 2018 година ја  стекнале 243 лица, што е за 16,3 проценти повеќе во споредба со 2017 година.

Според податоците на Државниот завод за статистика, најмногу (34,9) лица докторирале во областа на општествените науки, потоа на медицинските науки (28,8) и на хуманистичките науки (18,5). Останатите докторирале во областа на техничко-технолошките, природно-математичките и биотехничките науки.

Поголем е бројот на жени што докторирале минатата година, 141 или 58 отсто од вкупниот број лица што докторирале во 2018 година.

Најголем процент (28,8) од вкупниот број својата професија ја вршат во образовната дејност.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *