Почетна / Македонија / До кога “Божем работам“

До кога “Божем работам“

Државата одлучи да има спорт.Ставена е крај на забраната за спортски натпреварувања.Останува на сила забраната да се настапува без присуство на публика.Владата одлучи , како во овакви околности да работат музеите, концертите, балет и слично.Сигурно во таа група се и театрите.Арно ама ова е период кога вообичаено не работеа театарските институции, тоа подразбира дека и покрај долгогодишниот одмор на поединци, и покрај ковид 19 дел од актерите ќе продолжат со глумењето во претставата “Божем работам“.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *