Радио Штип
Бизнис Избор на Уредникот

ЕВН сега е „Електродистрибуција“. Како и да се вика “ценовен шок“ ве чека.

ЕВН ќе биде новиот универзален снабдувач, сите домаќинства и мали претпријатија кои имаат помалку од 50 вработени и вкупен годишен приход помал од 2 милиони евра во минатите две години и кои нема да изберат снабдувач на либерализираниот пазар, ќе бидат снабдувани од универзалниот снабдувач. За оваа цел ЕВН ќе формира нова компанија која ќе се вика EVN Home.

Австријците сепак одлучија граѓаните да ја препознаваат старо новата талибанска компанија под името “Електродистрибуција“.Оваа компанија чија мајка е ЕВН –Австрија , од утре започнува процес на потпишување нови договори со граѓаните.Граѓаните ич нема да се радуваат на божемната либерализација, бидејќи пак во Северна Македонија, за нив има монопол сега преку “Електродистрибуција“.Бидејќи нема откаде да земете струја принудени сте да ги потпишете новите договори, без оглед дали се сложувате или не.И да се сложите и да не се сложите, електрошок не ви бега.И сега ребрендираната ЕВН во“Електродистрибуција“ ќе ви ја дере кожата во наредните пет години.Наздравје либерално електро бричење на суво.

Слични Новости

203 жени починале од рак на матката

trajce jovanov

Колкави се трошоците за живот во Германија

trajce jovanov

Грција и производите со името Македонија

trajce jovanov

Leave a Comment