Почетна / Избор на Уредникот / Едни чистеа, другите жителите, фаќаа сеир.

Едни чистеа, другите жителите, фаќаа сеир.

Еко акција во населбата “8-ми ноември“.Администрација од локална самоуправа јавни претпријатија  и здружение на акцијаши и ним слични.Засукаа ракавите и почнаа да чистат.И додека тие чистеа, тоа што мислеа дека е за чистење , жителите од оваа населба, мртви ладни седеа на клупите во сенка озборуваа, други не се откажаа од правењето на ајвар.Тие жителите живеат и ја загадуваат населбата, и требаше место да фаќаат сеир  да земат активно учество во оваа еко акција.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *