Почетна / Избор на Уредникот / Експресниот пат кон Радовиш , ќе биде завршен пред рокот.

Експресниот пат кон Радовиш , ќе биде завршен пред рокот.

Денеска министерот за транспорт и врски, Горан Сугаревски, директорот на ЈП Државни патишта, Зоран Китанов, заедно со градоначалниците на Штип Благој Бочварски и градоначалникот на Општина Конче, Благој Илиев, како  и пратеникот во Собранието на Република Северна Македонија, Милевка Горѓиева извршија увид во изградбата на експресниот пат Штип – Радовиш.Изградбата на експресниот пат Штип-Радовиш е со вкупна вредност од 51 милион евра. Во моментов се работи на првата фаза во должина 23 километри и според динамиката на градежните работи се очекува изградбата да биде завршена пред предвидениот рок, во 2021 година.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *