Почетна / Бизнис / “Жито леб“ Штип, не е продаден.

“Жито леб“ Штип, не е продаден.

Најголемиот производител на леб во Штип, не е продаден, на скопска компанија која исто така се занимава со производство на леб.Борче Мицов директор на  штипскиот производител на леб, кажа дека фирмата не е продадена, но затоа има внатрешна реорганизација во компанијата која навремето беше проектирана да произведе дневни количества на леб за потребите на цел регион.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Ќе се откупат 90милиони килограми грозје

Винариите ќе откупат околу 90 милиони килограми грозје, соопшти денеска претседателот на регионалното здружение „Лозароовоштари” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *