Почетна / Занимливости / За монодрамата “Чекачот“ признание од Лакташи.

За монодрамата “Чекачот“ признание од Лакташи.

Дом на млади Штип кој е продуцент на  Монодрамата “Чекачот“ од Меѓународниот фестивал “Лакташи“ не само што доби извештајт, туку доби и ласкави оценки за изведбата одиграна во Лакташи – Бања Лука.Организторите посочуваат дека станува збор за мошне квалитетен текст кој бара огромна актерска умешност, нешто што е направено во монодрамата.Автор на текстот и режисер на истата е Трајче Кацаров , а игра во неа Трајче Јованов.Инаку монодрамата беше одиграна на меѓународниот фестивал на монодрамата во Битола, на меѓународните фестивали во Тузла  и во Лакташи Босна и Херцеговина.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Христос Воскресна-Навистина воскресна.Честит 1-ви мај!

РЕДАКЦИЈАТА НА РАДИО ШТИП, НА СВОИТЕ СЛУШАТЕЛИ-ЧИТАТЕЛИ, НА СИТЕ ГРАЃАНИ ИМ ГИ ЧЕСТИТА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *