Почетна / Избор на Уредникот / За новинарите Македонија е:Влада, клуб на пратеници и “белата палата“.

За новинарите Македонија е:Влада, клуб на пратеници и “белата палата“.

Премиерот ги навредил божјите ангелчиња, новинарите. А нив, тие суетни салонски дебелокожни миленичиња, баш ги заболи за сушата, жедта, за родот на жетварите, за плодородието на лозарите и градинарите, за цените на пазарите и за беснеењето на пожарите.

Не го мрднале задникот подалеку од оној на политичарите.

За нив Македонија е на ” Илинденска” број 2, Клубот на пратениците и опозициската “бела палата”. Журнализмот ни прерасна во замајувања на аудиториумот со дробење евтина зборовна салата.

Бошко нацевски-пензиониран новинар.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *