Почетна / Македонија / За полн резервоар треба да работиме три дена

За полн резервоар треба да работиме три дена

За полн резервоар гориво во Северна Македонија треба да се работи 23 часа или скоро три работни дена.

Во Словенија работниците треба да поминат само 10 часа на работа, додека Германците можат да ги наполнат своите автомобили по само еден ден на работа, поточно за околу 6,7 часа работа.

Попрецизно, за 50 литри бензин, кој е просечен капацитет на автомобилот, македонските граѓани треба да платат 54 евра, а оние што возат „дизел“ 49 евра.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *