Почетна / Избор на Уредникот / Извршители, нотари и адвокати , сакале да скријат пари од државата.

Извршители, нотари и адвокати , сакале да скријат пари од државата.

Извршители, нотари , адвокати од Штип и должат пари на државата, според листата на должници што овие денови ја објави Управата за јавни приходи на Република Северна Македонија.Долговите по основ на неплатен персонален данок се движат од 20 до 50 илјади евра.Како дошло до тоа лица кои треба да се грижат за законитоста, нотари, извршители и адвокати да должат по толку пари, односно да ги задржат за себе си, и за лично богатење.Од друга страна како тоа државата дозволила овие лица со лиценци за работа да заташкаат толку пари.Лесно им е на нотарите, на извршителил и адвокатите да заташкаат народни пари, со нив да си купуваат луксузни автомобили, мотоцикли па дури и екстравагантни домаѓни љубимци и да бидат фраери или фраерки во градот во кој делуваат.државата мора под итно да им ги одземе дозволите за работа, да им одреди убави казни, да бидат за пример.Лесно беше за се е виновен сиромашниот, време да се заврти тркалото на финансиската дисциплина, па малку нотарите, извршителите и адвокати  да го почувствуваат ударот на државата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *