Почетна / Избор на Уредникот / Има ли потреба од ваков образовен систем?

Има ли потреба од ваков образовен систем?

Поради општо познатите околности со Ковид 19, Министерството за образование и здравство се договорија новата учебна година да се реализира преку он лајн настава, освен за учениците до трето одделение.Ако е поради ковидот ваквата одлука е во ред.Стекнатите искуства во овие изминати пет месеци со онлајн наставата не се баш поволни, сега тој тренд нема да бележи пргогрес , туку во најмала рака ќе биде иста како до крајот на изминатата учебна година.На тој начин се доведува во прашање социо-економската оправданост од ваков систем на образование.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *