Почетна / Занимливости / ИНСТАТУТКИ?????

ИНСТАТУТКИ?????

Над 65.000 зборови содржи речникот на македонскиот јазик.Како обични смртници користиме едвај десетина проценти.

И покрај богатстово  на зборови со кои се објаснува или дообјаснува некаква појава, или се именува предмет или појава, во задно време се појавуваат зборови кои прв пат ги слушаме и гледаме.

ПрОверката вели ги нема тие зборови во речникот на македонскиот јазик.Последниот кој е вчудоневидувачки за речникот и лингвистите е зборот Инстатутки.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *