Почетна / Македонија / И змиите бегаат од прифатилиштето за кучиња.

И змиите бегаат од прифатилиштето за кучиња.

Прифатилиштето за бездомни кучиња во Штип, поради високи температури одлучи да ги пушти кутрињата повторно низ градот, да лутаат и да бидат на милост и не милост од ладнокрвните “убијци”!Уште на денот кога се отвори ова прифатилиште, коментарите на социјалните мрежи, укажуваа дека условите за бездомните кучиња се крајно мизерни и нехумани.Сепак, и покрај негодувањата, надлежните си ја завршија замислената “мисија”.Само за потсетување, прифатилиштето изгледа како конзерва, изградено од лимови, место кое особено во летните денови претставува вистински пекол за вдомените животни. Но, доколку во лето е неподносливо, овој “дом” кој нема никаква изолација, дефинитивно ќе претставува мизерија и во зима.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *