Почетна / Македонија / И училиштата се ОК, просторот околу нив е “невидлив“

И училиштата се ОК, просторот околу нив е “невидлив“

Просторот околу некои училишта потсетува на депонија отколку на пристап кон училиште.Хартија, ќеси, стакла, шишиња, апсолутна мизерија, која освен тоа што ја уништува животната средина, го загрозува и здравјето на децата.Особено опасни се искршените шишиња и стакла, но и многу лошата порака и воспитна мерка која како општество ја испраќаме кон децата од основното училиште.Имате училиште кое се откажа од својот двор, каде што има терени за спорт.Таму има купишта фрлена облека, просторот го образнала трева и други растенија, небаре е џунгла, нема кој да го искоси.Се фалат училиштата со внатрешноста ,како ја уредиле, па зарем тоа е нешто вонредно, тоа им е обрска на училиштата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *