Почетна / Избор на Уредникот / Катаклизмичната болница, бонус доделува хепатит Ц.

Катаклизмичната болница, бонус доделува хепатит Ц.

Шест пациенти на Ортопедското одделение на Штипската клиничка болница  во рок од  неполни два месеци  се заразени со вирус хепатит Ц.

Хепатитисот  на Ортопедија  дека е присутен ,лекарите разбрале откако пациентите од истото одделение заминале дома,  но подоцна станале пациенти на  Инфективното одделение.

Станува збор за пациенти кои се со различни дијагнози, овде имале различни интервенции , што потрагата по изворот на зараза дополнително ја комплицира:„ПОјавата на Хепатиц Ц кај овие пациенти  не може да се поврзиме со престојот на  ортопедија вели  Дијана Шишкова, прет. на Ком. За интерхоспитални инфекции.Од страна на болницата веднаш биле  превземени  сите вонредни мерки  за да се спречи нејзино понатамошно ширење барем така вели   Ален Георгијев, дир. на Клиничка болница – Штип.Енигма е како вирусот на хепатит Ц завршил на Ортопедија и како понатаму се проширил кај останатите пациенти.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *