Радио Штип
Избор на Уредникот Македонија

Клиничката болница во Штип, прими на работа лихвар, се отвара одделение за лихва

Клиничката болница во Штип, повторно станува катаклизмична.Кога лихвар, со сите нишани станува болничар работата со болницата ич не е добра.

За да го примаат на работа познатиот каматаџија или  лихвар Папо, мора некој од болницата и тоа од потесното раководство да бил должен, или во меѓувреме Папо, да станал доктор по медицински науки.

Третата причина е идеата на менаџерите на болницата да отворат и лихварско одделение .

Од Папо,не земајте ниту половина апче, (од тие што ги немаат во болницата) , ќе треба да му вратите цело кутивче.Што ли сега должни му останаа пациентите , но не на Папо туку на раковдството во оваа катаклизмична болница.

Слични Новости

Филип Петровски ќе го биеле некогаш неговите

trajce jovanov

“Бегство“ премиерно на сцената на НТШ

trajce jovanov

Началникот е на болување.Кога ќе дојде пак ќе оболи!

trajce jovanov

Leave a Comment