Ковид биланси

Од почетокот на епидемијата досега во земјава се регистрирани 7.975 случаи на заразени лица, се излекуваа 4.080 лица, а починаа 376. Досега во земјата се направени вкупно 76.107 тестирања на ковид -19.Константно во последниов период најмногу нови случаи се бележат во Скопје, каде има 1864 активни случаи, во Куманово се активни 181, во Дебар 81, Штип 165, Прилеп 61, Тетово 323, Струга 156, Велес 38, Битола 29, Охрид 131, Кавадарци 17, Гостивар се активни 131, Гевгелија 3, Струмица 13, Крива Паланка 9, во Радовиш активен е еден случај, Крушево 5, Кочани 16, Пробиштип 23, Демир Хисар 5, Македонски Брод 5, Пехчево 2, Берово 1, Виница 1, Кратово 2, Свети Николе 105, Кичево 59, Ресен 89
и Неготино три случаи.

Бројот на заболени во Клиничката болница е 54, а денеска се појавија болни во уште неколку конфекции, некои познати, а некои и нови.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *