Радио Штип
Избор на Уредникот Македонија

Коj не‘, или кој се штити.

На седницата на Советот на општината  која претстои на дневен ред е и информацијата за безбедноста во Штип, подготвена од Полициската станица  при СВР Штип.Убаво графички срочена информација, во која недостасува суштината.А, суштината е во прашањето ,од кого тоа не штити  полицијата и СВР Штип, кога тие што го подржуваат  криминалот се седнати во удобните и дебело платени фотелји на СВР Штип.Началникот и висок полициски службеник фатени во криминал со шверц на мигранти.Поранешен началник примал мито  во одделението за странци.Трет имал врска со незаконското издавање  на возачки дозволи и документи за лична идентификација.Четврти се поврзани со продажба на дрога.Петти со штитење на крадци и насилници,Шести со сечење и крадење на дрва. Седми имаат паралален бизнис со такси возила.Јасно е како бел ден дека тие си ги штитат личните интереси, и парите заработени од криминалните дејанија Од кого треба да не штитат ваков профил на полицајци обични и полицајци со по некоја линија и ѕвезда.Се обидуваат јадните да се заштитат себе си да не лежат затвор.

Слични Новости

Началникот е на болување.Кога ќе дојде пак ќе оболи!

trajce jovanov

Панче Докузов,кој ја сруши корупциската тврдина на Илчо Захариев, да биде член на антикорупциска

trajce jovanov

Одлета “Бубамара“ за Влатко Илиевски

trajce jovanov

Leave a Comment