Радио Штип
Бизнис

Косовските лекари со поголеми плати од македонските

Докторите во Косово земаат повисока плата од нивните македонски колеги, стои во најновиот статистички податок.

Зголемувањето на платата на докторите, специјализанти, во Косово изнесува од 566 на 827 евра, доколу покачувањето во Македонија е многу мало.

Докторите, специјализанти во Македонија од 450 евра, мрднаа само за 5 проценти.

Инаку, за потсетување, Владата им ветуваше на лекарите плата од 100.000 денари.

Слични Новости

Штипски бурек, ептен мераклија.

trajce jovanov

Минималци

trajce jovanov

Зголемено производство на гас и нафта

trajce jovanov

Leave a Comment