Почетна / Избор на Уредникот / Кочански и македонски алпинисти го освоија “Арарат“-Турција

Кочански и македонски алпинисти го освоија “Арарат“-Турција

Тошо Антов, Гоце Серафимов (Кочани) Зоран Николов (Штип)и уште двајца плининари –алпинисти од Скопје успешно  го освоија највисокиот врв на Турција Арарат. Висок 5.137 метри.И покрај временските непогодности  македонските планинари  го освоија највисокиот врв во пограничниот појас на Турција, со Азербејџан, Ерменија, и Иран.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *