Почетна / Занимливости / Кочанчани ќе го освојуваат највисокиот турски врв “Арарат“.

Кочанчани ќе го освојуваат највисокиот турски врв “Арарат“.

По повод празникот „Илинден“ тричлена експедиција на планинари на Осогово од Кочани ке ја започнат експидицијата и еден од најголемите предизвици за сите планинари искачувањето на највисокиот врв во Турција врвот Арарат со 5137мнв.„Ни се укажува можност да учествуваме со 3 наши членови во меѓународна планинарска акција во искачување на највисокиот врв на Турција, Планината може да се искачува само со издадена дозвола и во придружба на ополномоштен водич од Турција што укажува на тоа дека искачувањето на овој врв е ретко и специфично. Планираното време за оваа акција е од 02.08.2020 г. до 09.08.2020 г. До сега, од Кочани па  и пошироко никој сеуште го нема искачено овој врв и токму заради тоа и нашето планирано искачување го прави уште повредно како еден вид успех за нашиот град во рамките на овој спорт“ ни соопшти Тошо Антов – Претседател на ПСК „Осогово

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Лабави мерки -зголемена побарувачка за кондоми

Продажбата на кондоми во земјите кои ги олеснуваат мерките против короната почнува да расте. Ова …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *