Почетна / Македонија / Крие ли страшни тајни Плачковица

Крие ли страшни тајни Плачковица

На планината Плачковица се кријат ретки убавини.Се кријат и мрачни, понекогаш, дури и страшни нешта.Тоа што го дознавме не е природна убавина, или темна страна на природата, туку темна страна на луѓето кои живеат во плачковичките села.Дојдовме до сознанија дека  група на жители оттаму од под Плачковица, договориле илегален транспорт на мигранти. Ги пречекале во Штип, ги однеле во селата во кои животот.Наводно на мигрантите им се земени сите пари и накит што го носеле со себе,  и од тој миг на мигрантите им се губи секаква трага.Некои велат дека заминале, други велат дека ги погодила страшната судбина од  човековата забеганост.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *